Tips voor ouders

 
Gaat uw kind binnenkort op zwemles? Hieronder een aantal tips voor u!
 
Wanneer uw kind op zwemles gaat is het altijd handig voorbereid te zijn op onvoorziene situaties. 
Introduceer water in een openbaar zwembad of oefen thuis in bad.
 

1) Ravot en speel regelmatig met uw kind in ondiep water. Laat zien dat het leuk is om gekke bewegingen in het water te maken. Leer uw kind ook om van een kleine hoogte in het water te springen. Laat het rennen door het water. Maak daarbij ook gebruik van de armen, en spetter er lekker op los. Zo leert het kind om te gaan met de tegendruk van het water en met spetters in het gezicht.

 

2) Leer spelenderwijs dat je zonder problemen onder water kunt met je gezicht. Niet dwingen natuurlijk, maar probeer eerst eens één oor onder water te leggen. Hoor je dan nog iets? Wat? Zo ook met je neus onder water.

 

3) Doe eens voor hoe je ontspannen kunt drijven op de rug. Dat gaat zo: oren in het water, kijken naar het plafond en billen dichtknijpen. In het begin vindt het kind dit erg eng. Hou ten alle tijden lichamelijk contact met uw kind. Door één hand onder de rug te leggen en één hand bij het hoofd kunt u uw kind eenvoudig geruststellen. Blijf ook rustig. Lukt het de eerste keer niet? Dan probeert u het later nog eens. 

 
 
 
 
Is uw kind bang om op zwemles te gaan? Kom eens langs met uw kind om de zwemschool te bekijken.  Wij zijn elke werkdag geopend van 14.00uur tot 20.00uur.